Placki z selera

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

placki z selera3

Lepsze niż placki z batatów. Wielu może się przekonać, że seler  smakuje pysznie. Bardziej chrupiące wychodzą z dodatkiem samej mąki pszennej ale ja tym razem dodałam tylko ziemniaczaną.

Składniki:

1 seler bulwiasty średniej wielkości

1 duża cebula

2 jajka

2 łyżki mąki pszennej lub ziemniaczanej (albo pomieszać pszenną i ziemniaczaną)

Seler obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jajka oraz mąkę. Doprawić pieprzem i solą. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron tak jak placki ziemniaczane. Smacznego!

 

Ten wpis został opublikowany w kategorii dania wegetariańskie. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>